Nośność opon dla Octavia 2 FL 1.4 TSi

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzybu76
    Classic
    • 2010
    • 10

Zamieszczone przez Yarek
    Zamieszczone przez RS
    Porównanie Gliwickiego OPLA do Chińskich fabryk jest bardzo krzywdzace !!!!! . OPEL Polski dlatego jest najlepszy bo ludzie którzy go składają przykładają sie do swojej roboty . Nie wierzcie iz w Chinach GY zaszczepił najnowszą technologię, robią tam badziew dla rynków wschodzacych . Miałem nowe auto konkurencyjnej marki na nowych GY z Chin . Opony biły od samego poczatku , reklamacje i wymiana nic nie pomogły . Dopiero jak zmieniłem na Fuldy problem znikł . Same maszyny i technologia nic nie dają . Produkty wytwarzają ludzie . A w Chinach nikt nie zwaza na jakosć - produkt ma być tani i masowy , dotyczy to niestety i samochodów i osprzetu do nich
    Tak więc GY - Made in China omijajcie z daleka !!!!
    Skoro tak bardzo wywyższasz polskie fabryki ponad chińskimi, to dam Ci przykład gdzie jest inaczej: od jakiegoś czasu Bridgestone ma fabrykę opon w Polsce. I niestety, opony produkowane w Polsce są dużo gorszej jakości od tych produkowanych przez małych żółtych ludzi. Do tej pory tylko o tym słyszałem, ale niedawno sam doświadczyłem: razem z nową octavią dostałem komplet opon Bridgestone Potenza Re050, niestety wyprodukowanych w Polsce. Dwie z czterech nadawały się do wyrzucenia, bo były prawie "kwadratowe" - źle wykonane! Na szczęście wymieniono je na gwarancji.
    Yarek
    Ja nie wywyzszam Polskich fabryk - to sa opinie swiatowe . Uwierz Polacy naprawdę robia dobre rzeczy . Co do tych opon "Briga" nie słyszałem , moze i racja. Niestety nie przekona mnie opinia iz w Chinach robia dobre rzeczy - na pewno tanie i na pewno masowe - co do jakosci , niech cie przekona iz większosc produktów marek swiatowych tzw Top Class jest robione w macierzystych fabrykach , po to aby uzyskac własciwą jakość .
  • Panoramix
    Ambiente
    • 2009
    • 125

Hej

Przepraszam za głupie pytanie ale mam fajną ofertę na Michelin Alpine 3 ... i nie mam instrukcji przy sobie a muszę się szybko zdecydować - może mnie ktoś szybko poratować i powiedzieć jaką nośność mają mieć opony do mojego modelu?

Panoramix
    "Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere."

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

91
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• Panoramix
        Ambiente
        • 2009
        • 125

Dzięki!!

Panoramix
        "Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere."

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez Panoramix
          Dzięki!!

Panoramix
          oby pasowały :kciukgora
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm